Het Groeps- en Rolstoelvervoer

Wat is het Groeps- en rolstoelvervoer?
Dit is een dienst van behulpzame, vrijwillige chauffeurs van Welzijn Scheveningen voor het vervoer van personen die rolstoelgebonden zijn. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een bezoek aan familie, een activiteit of een feestje, de huisarts of het ziekenhuis. Ook wordt deze bus ingezet voor diverse leuke uitstapjes in groepsverband.

Voor wie is het bestemd?
Voor inwoners van stadsdeel Scheveningen (particulieren), die rolstoel gebonden zijn of die om andere gezondheid- of mobiliteitsredenen geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Dat geldt voor individuele inwoners maar ook voor mensen die in groepsverband iets willen ondernemen. Daarnaast is deze dienst bestemd voor maatschappelijke organisaties die kwetsbare inwoners van stadsdeel Scheveningen in groepsverband (maximaal 8 personen, inclusief eigen begeleiding) naar een uitje of activiteit willen laten brengen.

Wat zijn de tarieven voor particulieren? 
Er geldt voor inwoners van stadsdeel Scheveningen een lidmaatschap per kalenderjaar per woonadres van € 10,-. Het eerste jaar is gratis. Binnen stadsdeel Scheveningen betaalt u voor een enkele rit € 3,- en voor een retourtje € 5,-. Buiten stadsdeel Scheveningen betaalt u per gereden (retour-) kilometer € 0,60, met een minimum per rit van € 5,-. Dit bedrag, eventueel aangevuld met parkeergeld, betaalt u rechtstreeks aan de chauffeur. Een eigen begeleider mag gratis mee. De medewerker van de Vervoersdienst geeft u de prijs door bij de bevestiging van de rit. Voor nadere informatie, om u aan te melden of voor het maken van een ritafspraak kunt u maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur contact opnemen met de Vervoersdienst via (06) 18 20 38 57 of groepsvervoer@welzijnscheveningen.nl.

Voor maatschappelijke organisaties geldt: 
Wil u namens uw maatschappelijke organisatie een rit aanvragen voor een uitstapje, dan verzoeken wij u vriendelijk om het volgende formulier in te vullen: www.welzijnscheveningen.nl/uitstapjesvervoer. Na ontvangst van dit formulier nemen wij contact met u op en zullen wij ook het tarief met u bespreken. 

Let op: vraag uw rit tijdig aan!
Wij verzoeken u vriendelijk een ritafspraak enkele dagen van tevoren aan te vragen, zodat wij voldoende tijd hebben om passend vervoer te organiseren.

Vrijwilligerswerk
Zelf vrijwillige chauffeur of begeleider bij het Groeps- en rolstoelvervoer van Welzijn Scheveningen worden?
Neem contact op met het Vrijwilligerspunt Scheveningen via (070) 416 20 20 of info@vrijwilligerspuntscheveningen.nl. Alle vacatures vindt u op www.vrijwilligerspuntscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl