De Particuliere Vervoersdienst

Wat is de Particuliere Vervoersdienst?

De Particuliere Vervoersdienst is een dienst van behulpzame, vrijwillige chauffeurs die zich, onder de verantwoordelijkheid van een beroepskracht van Welzijn Scheveningen, met hun eigen auto beschikbaar hebben gesteld om op één of meerdere dagen in de week ritten uit te voeren en u eventueel te begeleiden. Wilt u zo nu en dan een bezoekje brengen aan familie of vrienden, naar voorzieningen of incidenteel naar het ziekenhuis, dan is de Particuliere Vervoersdienst wellicht wat voor u. Welzijn Scheveningen beschikt over een WA- en inzittenden-verzekering. Klik hier voor de folder van de Particuliere Vervoersdienst.

Voor wie is het bestemd?

De Particuliere Vervoersdienst is bestemd voor senioren uit stadsdeel Scheveningen die om gezondheids- of mobiliteitsredenen geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Wat zijn de tarieven voor de Particuliere Vervoersdienst?

Voor de dienst geldt een lidmaatschap per jaar per woonadres van € 10,00. Het eerste jaar is gratis. Binnen stadsdeel Scheveningen betaalt u voor een enkele rit € 4,- en voor een retourtje € 6,-. Buiten stadsdeel Scheveningen betaalt u per gereden (retour-) kilometer € 0,40 met een minimum per rit van € 6,-. Dit bedrag, eventueel aangevuld met parkeergeld, betaalt u rechtstreeks aan de chauffeur. Een eigen begeleider mag gratis mee. De medewerker van de Dienstencentrale geeft u de indicatie van de prijs voor de rit. Klik hier voor de tarievenlijst van de Particuliere Vervoersdienst.

Rolstoelvervoer

Inwoners van stadsdeel Scheveningen, die rolstoelgebonden zijn, kunnen voor incidentele ritten gebruik maken van het Rolstoelvervoer. De twee bussen en de Volkswagen Caddy van Welzijn Scheveningen zijn voor leden van deze vervoersdienst beschikbaar op werkdagen tussen 11.00 uur en 14.00 uur. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een bezoek aan familie, een activiteit, de huisarts of het ziekenhuis. Wij streven ernaar om naast de vrijwillige chauffeur ook een begeleider op de bus mee te laten rijden.

Wat zijn de tarieven voor het Rolstoelvervoer?

Binnen stadsdeel Scheveningen betaalt u voor een enkele rit € 4,- en voor een retourtje € 6,-. Buiten stadsdeel Scheveningen betaalt u per gereden (retour-) kilometer € 0,60 met een minimum per rit van € 6,-. Dit bedrag, eventueel aangevuld met parkeergeld, betaalt u rechtstreeks aan de chauffeur. Een eigen begeleider mag gratis mee. De medewerker van de Dienstencentrale geeft u de indicatie van de prijs voor de rit. Klik hier voor de tarievenlijst van het Rolstoelvervoer.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Voor nadere informatie, om u aan te melden als lid of voor het maken van een ritafspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch contact opnemen met de Dienstencentrale via (070) 219 82 10 of per e-mail via dienstencentrale@welzijnscheveningen.nl.

Let op: vraag uw rit tijdig aan!

Wij verzoeken u vriendelijk een ritafspraak bij voorkeur enkele dagen van tevoren aan te vragen, zodat wij voldoende tijd hebben om passend vervoer te organiseren.

Vrijwilligerswerk

Zelf vrijwillige chauffeur of medewerker bij de Dienstencentrale van Welzijn Scheveningen worden?
Neem telefonisch contact op met het Vrijwilligerspunt Scheveningen via (070) 416 20 20 of per e-mail via info@vrijwilligerspuntscheveningen.nl. Alle vacatures vindt u op www.vrijwilligerspuntscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl