Het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is opgericht als een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Het wordt een café genoemd vanwege de gemoedelijke sfeer waarin bezoekers met elkaar en met de gastsprekers of deskundigen praten over dementie. Elke maand wordt er aandacht besteed aan een bepaald thema. Enkele voorbeelden van thema’s zijn: ‘Omgaan met stress’, ‘In gesprek met mensen met dementie’, ‘Volmacht en levenstestament’ en ‘Geriater aan het woord’.

De bijeenkomsten starten met een vraaggesprek tussen de gespreksleider en de deskundige. Na een korte pauze kunnen de bezoekers vragen stellen en informatie en ervaringen uitwisselen.

Het Alzheimer Café vindt elke eerste woensdag van de maand plaats in wijk- en dienstencentrum het Couvéehuis op de Frankenslag 139 (met uitzondering van de maanden juli en augustus). U hoeft zich normaal gesproken niet aan te melden, maar i.v.m. de coronamaatregelen hanteren wij een aanmeldlijst en is er geen open inloop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt hier klikken voor het programma voor het komende seizoen (2021-2022).

Op de maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer Café, afdeling Scheveningen, bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom voor koffie,  thee of een ander drankje met een lekker hapje. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Voor het actuele programma en eventuele vragen kunt u contact opnemen met het Sociaal Werk van Welzijn Scheveningen via (070) 416 20 20 of sociaalwerk@welzijnscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl