Het Couvéehuis

 

Aan de rand van het Statenkwartier vindt u het prachtige Couvéehuis. Een sfeervol pand met een zeer uitgebreid activiteitenprogramma. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, maar het grootste deel is bedoeld voor volwassenen en senioren. Ook kunt u dagelijks terecht in de koffiekamer voor een lekker bakje koffie, een krantje of een gezellig gesprek en elke woensdag staan er poffertjes op de kaart. Meerdere dagen per week kunt u ook terecht bij ons maaltijdproject Diner Couvée, waar u voor een gering bedrag van een heerlijk 3-gangen menu kunt genieten, samen met buurtbewoners.

Naast de vele activiteiten biedt het Couvéehuis een aantal diensten aan, zoals de kledingklussendienst, de Riksjadienst, boekenuitleen en de trombosedienst en zijn er meerdere spreekuren zoals die met de wijkagent, het Vrijwilligerspunt Scheveningen, de ouderenadviseurs en Seniorweb voor computervragen.

Adres & Contactgegevens
Wijk- en dienstencentrum Het Couvéehuis
Frankenslag 139
2582 HJ Den Haag
Tel: (070) 350 06 94
E-mailadres: balie.hch@welzijnscheveningen.nl

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 22.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Activiteiten Couvéehuis
Er vindt een grote diversiteit aan activiteiten plaats in het Couvéehuis. U bent van harte welkom! Klik hier voor een overzicht van alle actuele activiteiten in het Couvéehuis. Ook kunt u in het zoekscherm links gericht zoeken naar een activiteit van uw keuze.


Ruimte gebruiken
Het Couvéehuis is gesitueerd in een stijlvol hoekpand in het Statenkwartier. Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor bijvoorbeeld cursussen, workshops, trainingen, vergaderingen en bijeenkomsten.

De volgende ruimtes zijn beschikbaar:

Naam m2   Naam m2

voorkamer

31.8

 

achterkamer

16.64

grote kamer

47.7

 

rode kamer

43.,56

salon

51.11

 

roze kamer

35.64

koffiekamer

32.63

 

oranje kamer

28.76

keuken

46.77

 

gele kamer

27.06

zijkamer

10.10

 

groene kamer

43.88

Buurtinitiatieven
Het Couvéehuis ondersteunt haar buurtbewoners. Zelf initiatief nemen levert veel op. Het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor betrokkenheid bij de wijk. Voor buurtbewoners stelt het Couvéehuis haar ruimtes gratis of voor een gering bedrag ter beschikking, zodat buurtgenoten éénmalige of doorlopende activiteiten op kunnen zetten en/of cursussen kunnen organiseren. Ook kunt u ondersteund worden bij het aanvragen van verschillende soorten subsidies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatiemanager, Marja Verhoeve, via (070) 350 06 94 of marja.verhoeve@welzijnscheveningen.nl.

Vrijwilligerswerk Couvéehuis
Bij het Couvéehuis zijn wel 117 zeer betrokken vrijwilligers actief. Zij worden met veel enthousiasme begeleid door de locatiemanager en haar assistent. Voorbeelden van vrijwilligersfuncties bij het Couvéehuis zijn fietslesvrijwilliger, activiteitenbegeleider, vrijwilliger maaltijdproject, gastvrouw, receptiemedewerker, beheerder, taaldocent etc.

Lijkt het u wat het team van het Couvéehuis te komen versterken? Er zijn tal van mogelijkheden! Neemt u contact op met de locatiemanager, Marja Verhoeve, via marja.verhoeve@welzijnscheveningen.nl of bel (070) 350 06 94.

Alvast de actuele vacatures in het Couvéehuis bekijken? Klik hier


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl