De Telefooncirkel

Wat is de telefooncirkel?
De Telefooncirkel is een dienst van betrokken vrijwilligers van Welzijn Scheveningen, die zelfstandig wonende senioren graag meer contact, gezelligheid en een veilig gevoel bieden door hen dagelijks (behalve op zondag) even te bellen.

Voor wie is de Telefooncirkel bestemd?
Voor zelfstandig wonende senioren met behoefte aan dagelijks contact en een veilig gevoel.

Hoe werkt de Telefooncirkel?
Als lid van de Telefooncirkel wordt u iedere ochtend (behalve op zondag) tussen 9.00 en 10.00 uur gebeld door een vrijwilliger. U krijgt steeds een bekende stem aan de telefoon.

Als u na meerdere belpogingen niet opneemt, dan zorgt de vrijwilliger er voor dat iemand gaat kijken of er iets aan de hand is. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van twee zogenaamde ‘sleuteladressen’; dat zijn mensen in uw omgeving die een sleutel van uw woning hebben. Als alternatief kan ook een ‘professioneel sleuteladres’, bijvoorbeeld een zorginstelling, (tegen betaling) worden ingezet. Wij vertellen u hier graag meer over.

Uiteraard is het van belang telefonisch bereikbaar te zijn tussen 9.00 en 10.00 uur en tijdig door te geven wanneer er een ochtend niet gebeld hoeft te worden, bijvoorbeeld omdat u in de vroege ochtend een afspraak heeft.

In overleg met u worden, voor aanvang van uw lidmaatschap, uiteraard goede afspraken gemaakt.

Wat zijn de kosten?
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de Telefooncirkel.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Voor nadere informatie of uw aanmelding kunt u contact opnemen met de ouderenadviseurs van Welzijn Scheveningen via (070) 416 20 20 of
sociaalwerk@welzijnscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl