De Mallemok

Onze wijkcentra zijn weer open en inmiddels zijn de meeste activiteiten weer van start gegaan, soms nog wel in aangepaste vorm. Voor mee informatie kunt u terecht bij de locatiemanagers.U bent van harte welkom in de Mallemok. In de Mallemok worden er activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden zoals de Malle Kids Club, Yoga, Country-line dansen, Eet je mee, Fitness voor ouderen, Creaclub etc. Verder is in de Mallemok de sociale winkel Schappelijk gevestigd, deze winkel werkt samen met de voedselbank. De Kast van Lotje heeft hier ook een plek gekregen, samen met de Kledingbank. Naast de Mallemok is de fietsenwerkplaats. Dit project heeft in 2018 de eerste prijs als beste initiatief van SIOS gewonnen. Ook is in 2018 het jongerenwerk weer gestart met activiteiten zoals de meidenclub en tienerinloop avond.

Naast de activiteiten en diensten die hier plaatsvinden kunt u terecht voor een kopje koffie, krantje lezen of voor een praatje. Ook is er gratis WIFI. Nieuwe ideeën voor projecten of activiteiten zijn altijd welkom!

Adres & contactgegevens
Wijk- en dienstencentrum De Mallemok
Westduinweg 38d, 2583 EH Den Haag
Tel: (070) 338 06 90
E-mailadres: balie.mallemok@welzijnscheveningen.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uurSchappelijk, de sociale winkel
Schappelijk is de sociale winkel voor cliënten van de Voedselbank Haaglanden, Uitdeelpunt Scheveningen.

De sociale winkel Schappelijk staat voor het bieden van een extra steuntje in de rug voor wie het financieel moeilijk heeft. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, kan in Nederland een beroep doen op de Voedselbank. Daar krijgt men (tijdelijke) noodhulp, in de vorm van een wekelijks voedselpakket.

Schappelijk biedt een essentiële aanvulling op deze vorm van hulp: een buurtwinkel met een assortiment food- en non-food producten, een kledingbank én een sociale ontmoetingsplaats. Voor de klanten is hiermee de mogelijkheid ontstaan om zelf te kiezen wat men ‘koopt’, met als neveneffect dat men ook leert om verantwoord om te gaan met een budget.

Hoe werkt het
Cliënten van de Voedselbank Haaglanden, Uitdeelpunt Scheveningen kunnen bij Schappelijk kosteloos een pas met tegoed aanvragen. Met deze pas kunnen zij food- en non-food producten kopen in de winkel, als aanvulling op het wekelijkse voedselpakket.
Iedere twee weken wordt er een nieuw tegoed op de pas bijgeschreven.

Daarnaast is er een kledingbank en kunnen klanten tegen een kleine prijs een door de Fietskeet opgeknapte weesfiets kopen.

Er is een enthousiast team van vrijwilligers actief om de cliënten te helpen bij het winkelen. Zij bedienen de kassa en vullen de schappen aan.

Vraaggericht aanbod
De voorraad van de winkel wordt met name bepaald door inzamelingsacties bij supermarkten, giften en donaties. In Schappelijk zijn ook producten te vinden, welke nooit of zelden in het voedselpakket zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlees, zuivel, hartig broodbeleg en producten voor de persoonlijke verzorging. Deze (verse) producten worden ingekocht met de middelen die beschikbaar zijn gesteld door donaties van particulieren of bedrijven. Er wordt -zoveel mogelijk- vraaggericht gewerkt; de cliënten kunnen aangeven waar behoefte aan is en er wordt naar gestreefd om dit ook zo snel mogelijk in het assortiment van de winkel op te nemen. 

Schappelijk is vijf keer per week geopend en heeft nu ca. 200 cliënten.

Wilt u helpen? Word partner van Schappelijk!

De grootste uitdagingen voor Schappelijk zijn het gevuld houden van de winkel en het kunnen blijven aanbieden van een vraaggericht aanbod. Daarom zijn wij op zoek naar een goede samenwerking met partners en steun van particulieren! Enkele ideeën:

 • Doneer (lang)houdbare producten. Wij helpen u graag met een boodschappenlijstje.
 • Meld u aan als vrijwillige.
 • Organiseer met uw bedrijf een sponsoractiviteit of een teamuitje voor de inzameling van producten.
 • Bied ons uw netwerk en/of uw creatieve ideeën voor Schappelijk.
 • Steun ons financieel, door een donatie over te maken op rekeningnummer NL36INGB0002510023.

Meer informatie vindt u op www.schappelijk-scheveningen.nl. Ook kunt u contact opnemen met Edith Nuss, Relatiemanager Schappelijk, via
(070) 416 20 20 of edith.nuss@welzijnscheveningen.nl.

Fietsenwerkplaats
Buiten, naast de Mallemok staat de Fietskeet. In de Fietskeet zijn enthousiaste vrijwilligers onder begeleiding bezig met het repareren en opknappen van fietsen. De Fietskeet maakt gebruik van door de gemeente en buurtbewoners geleverde weesfietsen, die wanneer zij eenmaal opgeknapt zijn, voor een klein bedrag met een Ooievaarspas gekocht kunnen worden. De Fietskeet is van maandag tot en met met vrijdag geopend van 10.00 - 14.00 uur. 

Kledingbank
In de Mallemok is er een Kledingbank voor dames, heren en kinderen. Hier kunnen mensen die krap bij kas zitten nette tweedehands kleding uitzoeken. Een mooie aanvulling op de Kast van Lotje, de winkel die kinderkleding aanbiedt. Heeft u nette kleding over, dan kunt u dat dagelijks bij de Mallemok afgeven. Wij zoeken de kleding uit die nog een tweede ronde mee kan. De Kledingbank zorgt ervoor dat het bij mensen terecht komt die het goed kunnen gebruiken.

Openingstijden van de Kledingbank zijn:

Maandag 9.00 – 13.00 uur
Dinsdag 9.00 – 13.00 uur
Woensdag 9.00 – 13.00 uur
Donderdag 9.00 – 13.00 uur
Vrijdag 9.00 – 13.00 uur

Kast van Lotje
De Mallemok biedt onderdak aan de Kast van Lotje. In deze kast ligt kinderkleding, schoenen en wat speelgoed, gebracht door mensen die het goed hebben. Mensen met een laag inkomen kunnen, in overleg met de “beheerder” van de kast, een aantal stuks per kind uitzoeken.

De Kast van Lotje is een initiatief van Stichting Lotje. Deze Haagse Stichting helpt gezinnen met kinderen die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de “Kast” ligt nette tweedehands kleding, boekjes en wat speelgoed, ingebracht door mensen die het niet meer nodig hebben. Op deze manier helpen mensen uit verschillende wijken elkaar, worden goede spullen nog eens gebruikt en het belangrijkst: wij doen gezinnen met kinderen een groot plezier.

Hoe werkt het?
Stel je zit even krap en hebt bijvoorbeeld kleding nodig voor je kind.

 • Neem dan contact op met onze balie via (070) 338 06 90.
 • Maak een afspraak en kom langs, met of zonder je kind.
 • Samen mag je, eenmalig, een aantal items per kind uitzoeken.
 • Is de maat niet voorradig, laat het even weten.
 • En heb je zelf ooit spullen over? Mag je ze altijd brengen bij de Mallemok.

Zo helpen wij elkaar als het soms even wat tegenzit. Meer info: www.stichtinglotje.nl

Activiteiten Mallemok
U bent van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten die plaatsvinden in de Mallemok. Klik hier voor een overzicht van alle actuele activiteiten in de Mallemok. Ook kunt u in het zoekscherm links gericht zoeken naar een activiteit van uw keuze.

Ruimte gebruiken
De Mallemok is gesitueerd in het Haven- en Geuzenkwartier. Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor bijvoorbeeld cursussen, workshop, trainingen, vergaderingen en bijeenkomsten.

 • Blauwe zaal ca. 45 m2 
 • Vergaderzaal ca. 30 m2
 • Sportzaal ca. 70 m2
 • Ontmoetingsruimte ca.70 m2

Het is mogelijk om de Mallemok zorg te laten dragen voor het eten en drinken tijdens uw gebruik van de ruimtes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatiemanager, Paul van der Veen, via paul.vanderveen@welzijnscheveningen.nl of
(070) 338 06 90.

Buurtinitiatieven
De Mallemok ondersteunt haar buurtbewoners. Zelf initiatief nemen levert veel op. Het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor betrokkenheid bij de wijk. Voor buurtbewoners stelt de Mallemok haar ruimtes gratis of voor een gering bedrag ter beschikking, zodat buurtgenoten éénmalige of doorlopende activiteiten op kunnen zetten en/of cursussen kunnen organiseren. Ook kunt u ondersteund worden bij het aanvragen van verschillende soorten subsidies.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Locatiemanager, Paul van der Veen, via paul.vanderveen@welzijnscheveningen.nl of
(070) 338 06 90.

Vrijwilligerswerk Mallemok
Bij de Mallemok zijn een groeiend aantal zeer betrokken vrijwilligers actief. Zij worden met veel enthousiasme begeleid door de locatiemanager en zijn assistent. De vrijwilligersfuncties variëren van receptie vrijwilliger tot vrijwilligers voor de Fietsenwerkplaats, Kledingbank, Gastvrouw/heer of het maaltijdproject.  

Lijkt het u wat om het team van de Mallemok te komen versterken? Er zijn tal van mogelijkheden! Neemt u contact op met de locatiemanager,
Paul van der Veen, via paul.vanderveen@welzijnscheveningen.nl of bel (070) 338 06 90.

Alvast de actuele vacatures in de Mallemok bekijken? Klik hier.

Spreekuren
Iedere dinsdag van 9.00 – 17.00 uur inloopspreekuur Leerlingzaken.
Iedere vrijdag van 9.00 – 15.00 uur spreekuur Geldzaken. Bel of mail voor het maken van een afspraak: (070) 353 61 88, helpdeskgeldzaken@denhaag.nl

 


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl