De Boodschappendienst

Wat is de Boodschappendienst?
De Boodschappendienst is een dienst van behulpzame vrijwilligers van Welzijn Scheveningen, die graag samen met u de boodschappen doen of de door u gewenste boodschappen bij u thuis brengen.

Voor wie is de Boodschappendienst bestemd?
De Boodschappendienst is bestemd voor zelfstandig wonende senioren in stadsdeel Scheveningen die om wat voor reden dan ook, al dan niet tijdelijk, niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw boodschappen niet zelf kunt doen, bijvoorbeeld door ziekte of omdat u slecht ter been bent. U stelt zelf of samen met de vrijwilliger een boodschappenlijstje op. Hierop staan boodschappen die bij één winkel in de buurt te halen zijn. De vrijwilliger gaat samen met u de boodschappen doen of brengt de boodschappen, met de kassabon en het wisselgeld, bij u thuis.

Wat zijn de tarieven?
Aan de Boodschappendienst zijn geen kosten verbonden. Uiteraard betaalt u wel uw eigen boodschappen en eventuele overige kosten die de vrijwilliger op uw verzoek maakt. Het is belangrijk dat u altijd contant geld (maximaal € 70,-) meegeeft aan de vrijwilliger. Uw pinpas meegeven is niet toegestaan.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Voor nadere informatie of om u aan te melden als lid kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur contact opnemen met de Dienstencentrale via (070) 219 82 10 of dienstencentrale@welzijnscheveningen.nl. Wanneer u zich aanmeldt voor de Boodschappendienst, dan wordt samen met u gekeken naar uw wensen en mogelijkheden. Er wordt uitleg gegeven over de werkwijze van de Boodschappendienst. Heeft u voor een langere periode hulp nodig bij het doen van de boodschappen, dan wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een medewerker van de Dienstencentrale van Welzijn Scheveningen. Dit kan zo nodig bij u thuis.


Vrijwilligerswerk
Wilt u zelf uw buurtgenoten ondersteunen als vrijwilliger bij Welzijn Scheveningen? Neem contact op met het Vrijwilligerspunt Scheveningen via (070) 416 20 20 of info@vrijwilligerspuntscheveningen.nl. Alle vacatures vindt u op www.vrijwilligerspuntscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl