Het Kalhuis

 

Het Kalhuis is een levendig wijk- en dienstencentrum in Scheveningen-Dorp, dé ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Het Kalhuis beschikt over een mooie ontmoetingsruimte, waar u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bent om wat te drinken of te eten. De vrijwillige gastvrouwen en –heren heten u er graag van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden de laatste (dorps-)nieuwtjes besproken. Er is gratis WiFi.
Voor en door wijkbewoners wordt op betrokken en enthousiaste wijze een gevarieerd activiteitenaanbod  aangeboden dat onmisbaar is voor deze mooie wijk. Naast dit grote en krachtige activiteitenaanbod, waar ook u natuurlijk aan mee kunt doen, wordt de mogelijkheid geboden tot participatie en het bewerkstelligen van diverse burgerinitiatieven.
In het Kalhuis is ook één van de twee Servicepunten XL van stadsdeel Scheveningen gevestigd. Hier kunnen inwoners terecht voor hulp, ondersteuning, informatie en advies bij vragen over werk, zorg en welzijn.

Per week bezoeken ruim 1200 bewoners het Kalhuis. Loop eens binnen en leer uw buurtgenoten kennen!

Adres & contactgegevens
Wijk- en dienstencentrum Het Kalhuis
Badhuisstraat 177
2584 HH  Den Haag
Tel: (070) 306 99 00
E-mailadres: kalhuis@welzijnscheveningen.nl

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op variërende tijden in de avonduren.


Activiteiten Kalhuis
Er vindt een grote diversiteit aan activiteiten plaats in het Kalhuis. U bent van harte welkom! Klik hier voor een overzicht van alle actuele activiteiten in het Kalhuis. Ook kunt u in het zoekscherm links gericht zoeken naar een activiteit van uw keuze.

Vanaf maart 2024 zullen er in het Kalhuis op een aantal woensdagmiddagen ook kinderactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Alle kinderen uit de buurt kunnen hieraan meedoen! Klik hier voor de flyer met meer informatie. 

In het Kalhuis starten vanaf maandag 8 april 2024 twee Nederlandse lessen voor mensen uit de buurt die de Nederlandse taal willen leren. Er is een groep voor beginners en een groep voor gevorderden. De lessen zijn gratis en worden wekelijks gegeven door bevoegde docenten van de Taal+ school van ROC Mondriaan. Klik hier voor de flyer met meer informatie. 

Op vrijdag 5 april 2024 wordt er in het Kalhuis een expositie georganiseerd. Iedereen is tussen 16.00 uur en 18.00 uur van harte welkom om alle kunstwerken vanuit de boetseerlessen en teken- en schilderlessen te komen bekijken. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Klik hier voor de flyer met meer informatie.

Servicepunt XL Kalhuis
Als u hulp nodig heeft op het gebied van werk, zorg of welzijn, dan wijst www.denhaag.nl/servicepuntsociaal u de weg. Komt u er via de website niet uit? Dan bent u op maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 13.00 uur van harte welkom bij het Servicepunt XL in het Kalhuis, Badhuisstraat 177, 2584 HH Den Haag. Ook in wijk- en dienstencentrum Het Trefpunt, gelegen aan de Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag bevindt zich een Servicepunt XL. Deze is geopend op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Er staat daar iemand voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste informatie, hulp of ondersteuning. U kunt hier bijvoorbeeld terecht voor hulp bij het invullen van digitale (gemeentelijke) aanvraagformulieren, hulp bij administratie en financiën of hulp bij het vinden van zorg, ondersteuningsmogelijkheden en voorzieningen. Zo nodig kan er een afspraak voor u worden gemaakt met een cliëntondersteuner, maatschappelijk werker of ouderenadviseur.

Bent u niet in staat om een Servicepunt XL te bezoeken, belt u dan om een afspraak te maken voor een huisbezoek via (070) 416 20 20. Dit nummer is op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur bereikbaar.

Klik hier voor de folder van de Servicepunten XL.

Naast het Servicepunt XL is vanaf 29 maart 2024 ook het Informatiepunt Mentale Gezondheid van Kompassie in het Kalhuis gevestigd. Klik hier voor de flyer met meer informatie.

Het Winkeltje
Voor een wel heel klein prijsje kunt u in het Kalhuis terecht bij snuffelhoek ‘het Winkeltje’. De tweedehands spulletjes en kleding, gebracht door en voor wijkbewoners, zijn er om te kopen of soms om weg te geven. Wij vinden verspilling zonde en veel spullen kunnen best een tweede (of derde) leven gebruiken. Met de bescheiden opbrengst worden in en rond het Kalhuis weer leuke dingen gedaan voor en met de vrijwilligers en de wijkbewoners.

‘t Graaikistje
‘t Graaikistje is een tweedehandskinderkleding winkeltje waar u  artikelen zowel kunt kopen als zelf kunt inbrengen. Het gaat om kleding voor 0- tot 12-jarigen en baby- en peuterschoentjes en -laarsjes. U bent er elke woensdag van 10.00 – 14.00 uur van harte welkom.

Ruimte gebruiken & buurtinitiatieven
Het Kalhuis ondersteunt haar buurtbewoners. Zelf initiatief nemen levert veel op. Het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor betrokkenheid bij de wijk. In het Kalhuis zijn diverse ruimten beschikbaar voor bijvoorbeeld cursussen, workshop, trainingen, vergaderingen en bijeenkomsten. Zo heeft het Kalhuis een spreekkamer, een vergaderruimte, een crearuimte, een beweegruimte en een ontmoetingsruimte. Voor buurtbewoners stellen wij onze ruimtes gratis of voor een gering bedrag beschikbaar om zelf éénmalige of doorlopende activiteiten op te zetten en/of cursussen te organiseren.

Ook kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van subsidies hiervoor.
Het is soms mogelijk om het Kalhuis zorg te laten dragen voor het eten en drinken tijdens uw gebruik van de ruimtes.

Voor meer informatie kunt u op maandag t/m donderdag contact opnemen met de locatiemanager via (070) 306 99 00.

Vrijwilligerswerk Kalhuis
Bij het Kalhuis zijn wel 80 zeer betrokken vrijwilligers actief. Zij worden met veel enthousiasme begeleid door de locatiemanager en haar assistent. De vrijwilligersfuncties variëren van receptionist en assistent kok tot coördinator maaltijdproject en tuinvrijwilliger.

Lijkt het u wat het team van het Kalhuis te komen versterken? Er zijn tal van mogelijkheden! Neemt u op maandag t/m donderdag contact op met de locatiemanager via (070) 306 99 00.

Alvast de actuele vacatures in het Kalhuis bekijken? Klik hier.

De Buurtkamer
De Buurtkamer is gesitueerd aan de Doornstraat 415, 2584 AP Den Haag.

Een buurtkamer is de "huiskamer" van de buurt. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, om te praten en om samen iets te ondernemen. Goed contact tussen de buren is waardevol, want het wonen is een stuk aangenamer als buren elkaar kennen. Bewoners uit de directe omgeving runnen vrijwilliger de buurtkamer. Zij organiseren diverse activiteiten voor buurtbewoners, zoals een spelletjesmiddag, bingo en een rommelmarkt.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een gezellig praatje, een kopje koffie of het lezen van de krant; u bent van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.

Voor meer informatie kunt u op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag contact opnemen met de locatiemanager, Nicole de Bruijn, via (070) 306 99 00 of nicole.debruijn@welzijnscheveningen.nl. Ook kunt u contact opnemen met Hanneke Oortgiesen via hanneke.oortgiesen@welzijnscheveningen.nl of u kunt een e-mail sturen naar buurtkamer@welzijnscheveningen.nl.


Wilt u helpen?


Word vrijwilliger:

Doneer een product of bedrag:

Nieuws

Welzijn Scheveningen - Prins Mauritslaan 82 - 2582 LV Den Haag - (070) 416 20 20 - info@welzijnscheveningen.nl